جراحی بینی

جراحی بینی

جراحی بینی یکی از رایج‌ترین جراحی‌هایی است که امروزه به‌خصوص در کشور ما انجام می‌شود. با این حال خیلی از افراد تنها و تنها به ظاهر و شکل نهایی بینی توجه دارند و مسائل دیگر برای‌شان از اهمیت کمتری برخوردار است. اما تنها پزشک و نحوه جراحی تضمین‌کننده رضایت مطلوب از نتیجه عمل نیستند و غیر از این دو مورد کلیدی موارد دیگر هم باید رعایت شود. در ادامه در‌مورد همه نکاتی که باید قبل و از بعد از جراحی بدانیم، صحبت می‌کنیم. 

بینی یکی از مهم‌ترین اعضای بدن است که عملکرد آن نقش حیاتی برای انسان دارد و کوچک‌ترین اختلال برای این عضو می‌تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد. با این حال این عضوی است که در وسط صورت قرار گرفته و عیوب ظاهری آن بیشتر از سایر اعضای بدن به چشم می‌خورد. عیوب ظاهری بینی علاوه بر اینکه در مشاهده‌کننده حس ناخوشایندی ایجاد می‌کند، سبب می‌شود زیبایی بقیه اجزای چهره نیز تحت‌تاثیر قرار بگیرد. با این حال خیلی اوقات شده که در کنار مشکلات ظاهری، اختلال داخلی از‌جمله پولیپ،  انحراف تیغه بینی و بزرگی شاخک بینی وجود داشته باشد. برای همین برخی افراد اگر امکانش وجود داشته باشد همزمان با عمل زیبایی، اختلال‌های بینی را هم درمان می‌کنند. با این حال اولین نکته‌ای که بسیار حائز‌اهمیت است اینکه وضعیت تنفس بینی بهبود پیدا کند. 

پیش از عمل به چه نکاتی باید توجه داشت؟

– آسپرین و داروهای مشابه آن مانند پروفن دست‌کم دو هفته پیش از عمل نباید مصرف شوند زیرا تمایل به خونریزی را افزایش می‌دهند.

– در صورت سرماخوردگی ویروسی لازم است عمل جراحی به مدت چند هفته به تعویق بیفتد.

– هدف هر عمل زیبایی بهبود بخشیدن به وضع ظاهری است نه رسیدن به زیبایی کامل و مطلق.

– دو هفته قبل و بعد از عمل جراحی نباید سیگار کشید.

– 8‌ساعت قبل از عمل نباید چیزی خورد.

– در صورت مصرف داروهای گیاهی باید با پزشک خود مشورت کنید

در صورت عدم انجام دقیق و صحیح جراحی پلاستیک بینی چه عوارضی ممکن است ایجاد شود؟

جراحی پلاستیک بینی مانند هر جراحی دیگری ممکن است با عوارض همراه شود. در صورت دقت و مهارت جراح رعایت نکات و دستورها به‌وسیله بیمار احتمال این عوارض به حداقل می‌رسد. می‌توان عوارض جراحی بینی را به دو دسته تقسیم کرد. عوارض تنفسی ممکن است از مشکلات مختلفی ناشی شود که عبارتند از:

– چسبندگی‌های داخل بینی

– باقی ماندن انحراف تیغه بینی

– تنگی سوراخ‌های بینی حائزاهمیت است که بیماران به هیچ وجه به جراح خود برای کوچک کردن پره‌ها یا سوراخ‌های بینی اصرار نکنند.

– تنگی دریچه داخلی بینی از وخیم‌ترین عوارض تنفسی جراحی‌های بینی است و به‌طور معمول بر اثر برداشتن بیش از حد بافت‌ها و غضروف‌های بینی ایجاد می‌شود. حین جراحی پلاستیک بینی باید دقت زیادی از جانب جراح اعمال شود تا حمایت ایجاد شده به‌وسیله این غضروف‌ها تضعیف شود.

دسته دوم عوارض جراحی پلاستیک بینی یعنی عوارض زیبایی شامل:

– بینی زینی شکل بر اثر برداشته شدن بیش از حد قوز استخوانی یا غضروفی

– انحراف قسمت استخوانی یا غضروفی بینی به‌علت اصلاح نشدن کامل تیغه داخلی بینی، جداشدگی قسمت استخوانی و غضروفی

تمام نکات ذکر شده حائز‌اهمیت است اما مراقبت‌های بعد از عمل جراحی بینی هم تاثیر بسزایی دارد که این بخش برعهده بیمار است و باید تمام نکات را با دقت انجام و رعایت کند. به عنوان مثال خونریزی می‌تواند یکی از عوارضی باشد که بیمار طی مراقبت نکردن بعد از عمل دچار آن شود.

– باریک شدن بیش از حد نوک بینی و افتادگی نوک بینی، تشخیص دقیق، ارزیابی های کامل پیش از عمل انتخاب صحیح بیمار داوطلب جراحی پلاستیک به وسیله جراح و انتخاب دقیق جراح به‌وسیله بیمار، از عواملی هستند که یا اتکا به آنها می‌توان احتمال بروز پیشامدهای نامطلوب جراحی پلاستیک بینی را تا حد زیادی کاست.

شرایط سنی برای انجام عمل رینوپلاستی چیست؟

در جراحی بینی محدودیت سنی مشخصی وجود دارد و توصیه می‌شود قبل از سن تعیین شده این عمل انجام نشود چرا‌که می‌تواند مشکلاتی را برای افراد به همراه داشته باشد. توصیه بر این است که دختران و پسرانی که کاندیدای عمل جراحی بینی هستند بعد از پایان سن بلوغ این کار را انجام دهند. اغلب دختران در پایان ۱۶سالگی و پسرها در پایان ۱۸‌سالگی به بلوغ کامل رسیده‌اند و می‌توانند تحت عمل رینوپلاستی قرار گیرند. از طرف دیگر امروزه ‌تعداد قابل‌توجهی از متقاضیان رینوپلاستی افراد بالای ۴۰‌سال هستند. درمورد این دسته از کاندیداها با این شرایط سنی باید بگوییم که چنانچه وضعیت عمومی ‌و سلامت فرد خوب باشد هیچ‌وقت برای رینوپلاستی دیر نیست. 

پیام بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.